Täna pärastlõunal Tartu maanteel Tähtvere lähedal sõitis kurvist välja miniatuurne põrnikas Volkswagen Beetle. Päästeameti esialgsetel andmetel hukkus 68 klouni.

Päästeameti pressiesindaja Aadu Vaikuse sõnul ei ole ükski päästeameti töötaja midagi sarnast varem näinud. ,,Nad (päästeameti töötajad – toim.) vedasid suitseva põrnika salongist välja 68 söestunud klouni. Väikeses autos olnud kehade minema toimetamiseks tuli kasutada 28-t kiirabi kaubikut.” ütles Vaikus.

Politsei Lõuna Prefektuuri direktori asetäitja Priit Vilkur ütles, et kõik juhtunu asjaolud viitavad õnnetusele. ,,Vaid kolmel reisijal olid turvavööd kinnitatud, kuid sellest polnud abi, sest autos oli reisijaid 68.” Lõunaprefektuur tuletab meelde iga autojuhi kohustust enne sõidu alustamist veenduda, et igal reisijal oleks turvavöö kinnitatud. ,,Õnnetus on äärmiselt kahetsusväärne ning oleks olnud kergesti ärahoitav, kui kloune oleks autos vähem olnud. Edasised asjaolud selguvad menetluses.” lisas Vilkur.

Sündmuskohale kiirabi kutsunud seeneline Timo Mustanen oli püüdnud ühte klouni elustada. ,,Viskasin kohe korvi käest kui suitsevat autot nägin,” ütles põletushaavadega Mustanen: ,,Vedasin ühe reisija eemale muru peale ja hakkasin tema rinda pressima. Järsku tundsin valu, sest ta pintsaku rinnataskust pritsis tuline veenire. Kui tema nina suust suhu hingamiseks kinni näpistasin, siis kostus vali ja veniv piiksatus. Seejärel auto plahvatas.” See kõik oli väga šokeeriv, kuid tagantjärele mõeldes ka törts naljakas,” ütles Mustanen.

Anonüümseks jääda soovinud pereisa teatas Postitusemehele, et klounid olid tellitud tema poja kuuendaks sünnipäevaks. ,,Tahtsin poega ja naist üllatusesinejatega rõõmustada. Hiljem meenus mulle, et väike Robin kardab kloune. Tellimuse tühistamiseks ma klounipidajat kätte ei saanud. Lõpuks palkasime hoopis mustkunstniku. Olen rahul, et lõpuks laabus kõik ise. Väike Robin oli väga õnnelik.” ütles pereisa.

Tänavu aastal on liiklusõnnetustes hukkunute arv tõusnud 86-ni. Edasiste õnnetuste arvu piiramiseks on valitsus kehtestanud klounidele suurema riigilõivu.